Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Μικρή Φιλοσοφική - Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων για τους σπουδαίους έλληνες φιλοσόφους

Μικρή Φιλοσοφική                                                                  
Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος   
Για παιδιά 6+
 Μια νέα σειρά για μικρά παιδιά που προσπαθεί να τους δώσει με απλό τρόπο μια πρώτη εικόνα  για τους σοφούς έλληνες φιλοσόφους που είναι γνωστοί σε όλον τον κόσμο και που έβαλαν τις βάσεις της φιλοσοφίας.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΙSBN: 978-618-5151-62-1

Ο Σωκράτης, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος γνωστός για τη δυναμική του συζήτηση και την ηθική στάση του για τη ζωή, απεικονίζεται χρωματικά σε αυτό το μοναδικό παιδικό βιβλίο για ηλικίες 6 ετών και άνω. Η ζωή του περιγράφεται σε στίχο, από τα άκρως ηθικά του ιδανικά μέχρι τον  ιδιόμορφο τρόπο διδασκαλίας του, οδηγώντας τον τελικά στη δίκη και το θάνατό του.ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
ISBN: 978-618-5151-63-8                          

Ο Πυθαγόρας, γνωστός για το Πυθαγόρειο θεώρημα, ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός και θεωρητικός της μουσικής και της αστρονομίας. Η ζωή του είναι χρωματικά απεικονισμένη σε αυτό το μοναδικό παιδικό βιβλίο για ηλικίες  6 ετών και άνω. Γραμμένη  σε στίχο, η ιστορία του Πυθαγόρα γίνεται αντιληπτή καθώς γίνεται εφευρέτης, πρωτοποριακή μεγαλοφυία και αγαπημένος δάσκαλος.  Η αγαπημένη συγγραφέας των μικρών παιδιών Μαρία Ρουσάκη, στα δύο πρώτα εικονοβιβλία της σειράς «Μικρή Φιλοσοφική» μας δίνει με ένα απλό, διασκεδαστικό και εύκολο στην αποστήθιση λόγο, μικρές και σύντομες ιστορίες για τους πιο  γνωστούς φιλοσόφους μας.  Μια αφορμή για να μπουν κάποιες πρώτες βάσεις στα μικρά παιδιά για το αρχαίο αθάνατο πνεύμα . Η συγγραφέας οδηγεί τα παιδιά σε μια συζήτηση με τους γονείς για την ζωή των προσώπων που διάβασαν και που θα πάψουν έτσι να είναι αυτοί οι άγνωστοι που σπάνια γνωρίζουμε κάτι για το έργο τους.
Η αφαιρετική εικονογράφηση του Στάθη Πετρόπουλου, δίνει στη σειρά το σφρίγος και την ρωμαλότητα των αρχαίων αγαλμάτων και εντυπωσιάζει τα μικρά παιδιά.
  

Μαρία Ρουσάκη
Η Μαρία Ρουσάκη γεννήθηκε το 1974 στη Νέα Υόρκη και κατάγεται από την Αλαγονία Καλαμάτας. Με σπουδές στην κοινωνιολογία, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια.
Έχει γράψει πάνω από 40 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και δύο μυθιστορήματα ενηλίκων. Έχει βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2002) και από το Oppenheim Toy Portfolio (2003), ενώ βιβλία της ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2004 και 2006) και για βραβεία του περιοδικού "Ο Αναγνώστης" (2012, 2013, 2014 και 2015). Το 2017ήταν υποψήφια για το βραβείο "Συγγραφέας της Χρονιάς" από
το περιοδικό Votre Beaute. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στις ΗΠΑ, στην Ταιβάν, στην Κορέα και στην Τουρκία. Ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Τιμή: 10,90                                   
Δέσιμο: σκληρό εξώφυλλο                 
Σελίδες:  36                                     
Μέγεθος: 22,5 Χ 22,5                 
Ηλικίες:  για παιδιά 6+


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για να δείτε όλα μας τα βιβλία          
Μαιζώνος 20-22, Πάτρα 26223 – τηλ. 2610 226453, φαξ 2610 226690,

e-mail: info@kokkiniklosti@gotsis.net.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου