Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Διακοπές σε βουνό ή θάλασσα;

Μύρισε καλοκαίρι, μύρισε ξεγνοιασιά για τα παιδιά – τα παιδιά τα σημερινά που αγωνίζονται σαν ήρωες όλη την σχολική χρονιά.  Αγωνίζονται για τους καλούς βαθμούς και την απαιτούμενη σωστή κοινωνική συμπεριφορά.  Μην τυχόν και δεν γράψουν καλά σ’ ένα απ’ τα πέντε διαγωνίσματα μέσα στην ίδια εβδομάδα.  Μην τυχόν και θεωρηθούν «νταήδες» αν ξεστομίσουν τη λέξη «βλάκας».  Τα σημερινά παιδιά έχουν φόβους και αγωνίες.  Έχετε ρωτήσει ένα παιδί ποιο είναι το πιο συνηθισμένο συναίσθημα του;  Τι νιώθει καθημερινά άραγε;  Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να αποβάλλουν το άγχος της σχολικής χρονιάς και να αφοσιωθούν σε θετικά συναισθήματα, σε ευτυχισμένες στιγμές.  Προτείνω να διαβάσουν – χωρίς πίεση! – ένα βιβλίο. Να ξεχαστούν μες στην χαλάρωση της ανάγνωσης.  Να δραπετεύσουν μες στις σελίδες.  Σε κάποιο νησί, σ’ ένα βουνό!  Προτείνω ταξίδια εντός λίγων σελίδων. 
Με πολλή αγάπη για καλές «διακοπές» απ’ την σκληρή πραγματικότητα,

ΑΙΝΙΓΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – για διακοπές σε νησί!
Για τη Ζωή με τα πέντε αδέρφια, τους εκκεντρικούς γονείς και τον κολλητό της φίλο, τον Χάρη, η ζωή μοιάζει πολλές φορές σαν παραμύθι. Είτε νιώθει σαν τη Σταχτοπούτα είτε σαν την Κοκκινοσκουφίτσα, λίγοι το προσέχουν.
Όμως, εκείνη εκτιμά πως όλα στη ζωή φαντάζουν εξωπραγματικά, ειδικά το καλοκαίρι που αναγκάζεται να αποχωριστεί τους γονείς της για να περάσει τις διακοπές της στην Τήνο. Στην κατασκήνωση του νησιού συμβαίνουν πολλά και απρόοπτα, ακριβώς όπως στα παραμύθια. 
Αυτό που δεν μπορεί να προβλέψει η Ζωή είναι πως το αίνιγμα που καλείται να λύσει στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου θα την οδηγήσει σε πολλές αλήθειες - αλήθειες που αγγίζουν τον καθένα ξεχωριστά...


Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ – για διακοπές σε βουνό!
Ο Μιχάλης και ο Βασίλης, τα δίδυμα, έχουν μια πολύ αγαπημένη ασχολία, πέρα από το μπάσκετ και τη σκανταλιά: την εξερεύνηση. Χάρη στον παππού τους, το τρίτο μέλος της Ομάδας Φυσικής Εξερεύνησης που έχουν δημιουργήσει μαζί, τα αδέλφια λατρεύουν την περιπέτεια, τα αινίγματα και φυσικά να ανακαλύπτουν τις εκπλήξεις που τους ετοιμάζει ο παππούς τους. 
Κάνουν όμως την πιο συναρπαστική εξερεύνηση αυτό το καλοκαίρι στο χωριό του παππού, την Αλαγονία. Ο χάρτης που πέφτει στα χέρια τους και η πίστη τους στην ύπαρξη θησαυρού στο Σιδεροβάγενο τους οδηγούν σε μια συναρπαστική περιπέτεια στους πρόποδες του Ταϋγέτου, για να ανακαλύψουν... τίποτε άλλο πέρα από την αλήθεια.
Άραγε υπάρχει στ' αλήθεια ο θρυλικός θησαυρός του Σιδεροβάγενου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου