Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Άνοιξη και βιβλία

Ο Απρίλης φέρνει την άνοιξη αφού στο ξεκίνημα του φέρνει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου. Ο φετινός Απρίλης είναι για μένα ιδιαίτερα γιορτινός διότι θα φέρει και δύο νέα «μωρά» στην οικογένεια των βιβλίων μου!
Ένα παιδικό βιβλίο για μικρές ηλικίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός και ένα παιδικό μυθιστόρημα για λίγο μεγαλύτερα παιδιά. Καλό μήνα, λοιπόν, με καλές αναγνώσεις!

Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
Εικονογράφος: Λέλα Στρούτση
Εκδόσεις ΨυχογιόςΤη γιαγιά μου τη λένε «Τσιμπηματού» και μου λένε ότι της μοιάζω πολύ. Τσιμπηματού δεν είναι το αληθινό της όνομα. Κατερίνα είναι, όπως και το δικό μου. Όμως Τσιμπηματού τη φωνάζουν από μικρή γιατί τσιμπούσε μπράτσα και πόδια, κοιλιές και πλάτες! Κανείς δε συμπαθεί μια Τσιμπηματού! Όμως εγώ την αγαπώ… κι ας της μοιάζω πολύ.

Αίνιγμα στο Αιγαίο
Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη
Εκδόσεις ΜίνωαςΓια τη Ζωή με τα πέντε αδέρφια, τους εκκεντρικούς γονείς και τον κολλητό της φίλο, τον Χάρη, η ζωή μοιάζει πολλές φορές σαν παραμύθι. Είτε νιώθει σαν τη Σταχτοπούτα είτε σαν την Κοκκινοσκουφίτσα, λίγοι το προσέχουν.  Όμως, εκείνη εκτιμά πως όλα στη ζωή φαντάζουν εξωπραγματικά, ειδικά το καλοκαίρι που αναγκάζεται να αποχωριστεί τους γονείς της για να περάσει τις διακοπές της στην Τήνο.  Στην κατασκήνωση του νησιού συμβαίνουν πολλά και απρόοπτα, ακριβώς όπως στα παραμύθια.
Αυτό που δεν μπορεί να προβλέψει η Ζωή είναι πως το αίνιγμα που καλείται να λύσει στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου θα την οδηγήσει σε πολλές αλήθειες – αλήθειες που αγγίζουν τον καθένα ξεχωριστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου