Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Πάμε στην Ακαδημία Δεινοσαύρων!

Με το τέλος του καλοκαιριού έρχεται πάντα μια νέα σχολική χρονιά να καλωσορίσει τα παιδιά μας. Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά στην οποία τα παιδιά μου θα βρίσκονται μαζί στο ίδιο σχολικό κτίριο!  Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για την ΣΤ’, την Ε’ και τη Β’ δημοτικού.  Αντιλαμβάνομαι το δισταγμό τους για αυτό το νέο ξεκίνημα.  Άλλωστε αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες σε ότι αφορά το διάβασμα, τις πολλές υποχρεώσεις, την αναγκαία αποστήθιση πληροφοριών, την έλλειψη χρόνου για παιχνίδι και ανεμελιά… Όμως αυτό το νέο ξεκίνημα είναι μέρος της εξέλιξης τους την οποία νιώθουν οι ίδιοι αφού ο γιος μου ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι «Τώρα νιώθω σαν πεμπτάκι ενώ στην αρχή του καλοκαιριού ήμουν ακόμα τεταρτάκι!»

Τι γίνεται όταν τα παιδιά αρνιούνται αυτή την «εξέλιξη»;  Τι γίνεται όταν δεν θέλουν να δοκιμαστούν στα θρανία, όταν φοβούνται την πρώτη μέρα;  Το νέο μου βιβλίο «Στην Ακαδημία Δεινοσαύρων» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος έρχεται σύντομα να μας λύσει αυτή την απορία.

Εν συντομία:
Ο Μπόμπος επιτέλους γίνεται μαθητής στην Ακαδημία Δεινοσαύρων.  Πρέπει να χαρεί!  Πρέπει να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και να βρυχηθεί δυνατά!  Να βροντήξει την ουρά του στο έδαφος!  Να βαδίσει βαριά στη γειτονιά!  Όμως ο Μπόμπος νιώθει μικρός αφού η ουρά του ακόμα χωράει μέσα στο υπνοδωμάτιο.  Ακόμα δεν έχει σπάσει την καρέκλα της κουζίνας.  'Aλλωστε, η Aκαδημία Δεινοσαύρων είναι για μεγάλους δεινόσαυρους…


Σειρά: Πετάει Πετάει
Μαρία Ρουσάκη
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Ημ. Έκδοσης 6/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου