Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Μόνο τα μάτια μένουν

Το πρώτο μου μυθιστόρημα ενηλίκων, Μόνο τα μάτια μένουν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός…


Ο κόσμος, οι άνθρωποι, όλα αλλάζουν. Όπως τα σύννεφα στον άνεμο, έτσι κι αυτοί λαχταρούν να ταξιδέψουν, να ποτίσουν κάποια γη. 

Η ζωή του Περικλή Καλαμάνου φαντάζει προκαθορισμένη από τη μοίρα, ήδη από τη γέννησή του. Ο πρώτος έρωτας στο πρόσωπο της Γιασεμής θα σημαδέψει την καρδιά του, αλλά τα χρόνια είναι δύσκολα, είναι χρόνια πολέμου. Ο Περικλής θα βρεθεί στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη και θα αναλάβει τον ρόλο του προστάτη και στη συνέχεια του συντρόφου της νεαρής Αλιάννας. Όταν ανακαλύψει τυχαία τα κρυμμένα γράμματα της θείας του, η οποία είχε εξαφανιστεί χρόνια πριν, θα αποφασίσει να αλλάξει ρότα. Aπό το ορεινό χωριό του Ταΰγετου θα ταξιδέψει στην Αθήνα και έπειτα στην άλλη άκρη της Γης.

Στην Αμερική τα όνειρά του θα λάμψουν σαν άστρα στον ουρανό. Όμως τα όνειρα απρόσμενα θα σκορπίσουν, όταν στο διάβα του εμφανιστεί και πάλι η Γιασεμή. Ο Περικλής θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ ένα σκληρό δίλημμα: θα ακολουθήσει το πρόσταγμα της καρδιάς του ή θα μείνει πιστός σε ό,τι του υπαγορεύει η συνείδησή του; 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα για τη μετανάστευση και τη φυγή, μέσα από μάτια που επιθυμούν και λησμονούν συνάμα…

Όλος ο κόσμος αλλάζει με μια ανάσταση. Με την ανάσταση της γέννας, με την ανάσταση του θανάτου, αλλά και με την ανάσταση της μνήμης. Κάποια πράγματα είναι γραφτό να λησμονούνται – όπως οι πονεμένες αλήθειες, όπως οι στάχτες των γκρεμισμένων ονείρων. Όμως όλα όσα είναι καταγραμμένα στην ψυχή ακτινοβολούν από μέσα απ’ τα μάτια. Όλα εντέλει εκεί, στα μάτια, μένουν.

2 σχόλια:

  1. Το μυθιστόρημα αυτό είναι υπέροχο, κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη και αξίζει να το διαβάσεις !Πολλές εναλλαγές και διαφορετικές κουλτούρες σε συνδιασμό με ιστορικά στοιχεία. Γλαφυρό και παρασταστικό .Άριστα στην συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή