Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

«Ο θησαυρός του Ταϋγέτου» υποψήφιο για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη!

«Ο θησαυρός του Ταϋγέτου» το βιβλίο που εκφράζει όλη μου την αγάπη για τον τόπο μου, είναι υποψήφιο για τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη στην κατηγορία Λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά. H ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ σχολιάζει:

Για τη διαμόρφωση της βραχείας λίστας σε κάθε κατηγορία η επιτροπή εκτίμησε την υψηλή ποιότητα των επιλεγμένων βιβλίων, ως προς τη λογοτεχνική γραφή, την  πολυεπίπεδη γλώσσα , την πρωτοτυπία στην προσέγγιση του θέματος, την τεχνική της πλοκής, την εικονογράφηση. Βιβλία που παρουσιάζουν  με σεβασμό και διακριτικότητα «δύσκολα» θέματα, αντιμάχονται τα στερεότυπα και προβάλλουν μηνύματα και ιδέες χωρίς ίχνος διδακτισμού και επιτήδευσης.
Λογοτεχνικό βιβλίο για παιδιά
Η βραχεία λίστα  και σε αυτήν την κατηγορία αντικατοπτρίζει την ειδολογική και θεματική ποικιλία των παιδικών βιβλίων του 2013. Βιβλία  μυστηρίου, ανίχνευσης και περιπέτειας, μυθιστορήματα ή μικρότερης έκτασης έργα που αναφέρονται στην κοινωνία σήμερα και άλλοτε, τη φύση, την ψυχολογία και τη ζωή του παιδιού.
Υπάρχουν επίσης έντεχνα παραμύθια και έργα με στοιχεία φαντασίας,  καθώς και αιτιολογικοί μύθοι. Τα βιβλία διακρίνονται για τη δεξιοτεχνική αξιοποίηση των συμβάσεων του εκάστοτε είδους στο οποίο ανήκουν, αλλά και την καλλιεργημένη γλώσσα τους, την καλοδουλεμένη πλοκή τους, καθώς και  τη  διακριτική προβολή μηνυμάτων, με χιούμορ, πηγαίο λυρισμό, κ.λπ.

Για το βιβλίο έχει γράψει η καταξιωμένη συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία: εδώ

Η συντέντευξη μου στην εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας με αφορμή το βιβλίο: εδώ

Γράφει ο συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής για το βιβλίο στην εφημερίδα KosVoice: εδώ

Γράφει η Αγγελική Λάλου στο Bookstand: εδώ

Γράφει το μπλογκ Παιδικά Βιβλία: εδώ

Γράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος: εδώ

Γράφει η συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη στο περιοδικό Διαδρομές: εδώΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου