Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ο Θησαυρός του Ταϋγέτου


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από την κυκλοφορία ενός καινούριου βιβίου, ειδικότερα όταν έχει τόση σημασία για τον τόπο καταγωγής μου, το χωριό των γονιών μου, τις ρίζες μου από κάθε όψη του γενεαλογικού μου δέντρου.
Ο θησαυρός του Ταϋγέτου, από τις εκδόσεις Μίνωας, είναι μια καλοκαιρινή περιπέτεια για ηλικίες 9 ετών και άνω.  Ελπίζω να αγαπήσετε τα μυστικά του βουνού μου, την ποίηση του Ταϋγέτου και την χαρά που νιώθουμε όλοι όταν ανακαλύπτουμε "κρυμμένους θησαυρούς" στη φύση άλλα και στην καθημερινότητα μας.

Η υπόθεση:
Ο Μιχάλης και ο Βασίλης, τα δίδυμα, έχουν μια πολύ αγαπημένη ασχολία, πέρα από το μπάσκετ και τη σκανταλιά: την εξερεύνηση. Χάρη στον παππού τους, το τρίτο μέλος της Ομάδας Φυσικής Εξερεύνησης που έχουν δημιουργήσει μαζί, τα αδέλφια λατρεύουν την περιπέτεια, τα αινίγματα και φυσικά να ανακαλύπτουν τις εκπλήξεις που τους ετοιμάζει ο παππούς τους.

Κάνουν όμως την πιο συναρπαστική εξερεύνηση αυτό το καλοκαίρι στο χωριό του παππού, την Αλαγονία. Ο χάρτης που πέφτει στα χέρια τους και η πίστη τους στην ύπαρξη θησαυρού στο Σιδεροβάγενο τους οδηγούν σε μια συναρπαστική περιπέτεια στους πρόποδες του Ταϋγέτου, για να ανακαλύψουν... τίποτε άλλο πέρα από την αλήθεια.

Άραγε υπάρχει στ' αλήθεια ο θρυλικός θησαυρός του Σιδεροβάγενου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου