Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ

Μια καλοκαιρινή περιπέτεια διαδραματίζεται στο δεύτερο μυθιστόρημα μου για παιδιά ηλικίες 9 με 12 ετών. Το Κολυμπώντας στα βαθιά, υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου το 2006,περιγράφει την ζωή του νεαρού Ρένου μαζί με τον "υπερ-ήρωα" αδερφό του.. Η υπόθεση:

Πώς μπορεί ο δωδεκάχρονος Ρένος να συναγωνιστεί τον Ηρακλή, τον ιδιοφυή δεκάχρονο αδελφό του; Η ζωή του Ρένου γίνεται δύσκολη όταν τα αποτελέσματα των εξετάσεών του δεν είναι όπως θα τα ήθελαν οι γονείς του. Το μόνο που θέλει είναι να έρθει το καλοκαίρι, να κολυμπήσει και να ξεχαστεί μέσα στο γαλάζιο της θάλασσας. Όμως εκείνο το καλοκαίρι, το νερό όλο και βαθαίνει και ο Ρένος μοιάζει να πνίγεται. Θέλει να τα καταφέρει μόνος του, να γίνει δυνατός. Όπως ο Ηρακλής που μοιάζει να είναι τέλειος. Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας.

Τα σχόλια του τύπου:

ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΟ - 10/2/2007
Οι διαπροσωπικές σχέσεις σε οικογένειες που διαλύονται ή απλώνουν παρακλάδια είναι το θέμα του μυθιστορήματος.

ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ - 1/9/2006
Ο δωδεκάχρονος Ρένος δυσκολεύεται να συναγωνιστεί τον Ηρακλή, τον πανέξυπνο δεκάχρονο αδελφό του. Στις εξετάσεις δεν τα πάει τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι γονείς του. Οι συγκρίσεις ανάμεσα στα δύο αδέλφια είναι αναπόφευκτες. Έτσι και εκείνος τώρα το μόνο που θέλει είναι να πάει διακοπές και να τα ξεχάσει όλα. Βαθιά όμως μέσα του θέλει να γίνει δυνατός και "τέλειος" σαν το Ηρακλή. Αξίζει, άραγε, τον κόπο;

ΝουςPaper - 1/6/2006
Ο μικρός αδερφός είναι διάνοια,τέλειος σε ότι και αν καταπιαστεί. Ο άλλος ένα φυσιολογικό παιδί, με τα προτερήματα και τα ελαττώματα της ηλικίας του... Πώς θα αντέξει την πίεση που αθέλητα δημιουργεί η κατάσταση αυτή;

ΤΑ ΝΕΑ - 29/5/2006
Ένας πιτσιρικάς διάνοια και ένας κανονικός έφηβος διεκδικούν την προσοχή και την αγάπη των γονιών τους. Ό,τι για τον έναν είναι αυτονόητο και κεκτημένο, ο άλλος πρέπει να το κατακτήσει με κόπο. Κόντρες, απογοητεύσεις, αλήθειες και ψέματα θα σκιάσουν τη σχέση του πανέξυπνου Ηρακλή και του φυσιολογικού Ρένου.

ΙΤΗΑCA ONLINE - 1/5/2006
What do you do when your brother is a genius who went to university at the age of seven and is younger than you? Iraklis, 12, loves his brilliant younger brother Renos, and doesn’t even try to compete. He’s happy being average at everything and doesn’t seem to resent his anxious parents’ zealous efforts to organize family life around what they perceive as his brother’s needs. But Iraklis, who has dreamed of lazing away the summer swimming, finds himself in deep water. He fails his exams, having done no preparation. Renos comes home unexpectedly from Oxfordand asks him to mind a mysterious package. Blamed unjustly by his father when the contents of the package are revealed, Iraklis runs away from home, but finds he has unexpected company, Renos. Forced to face danger together, the brothers forge a new bond, and the family rethinks its priorities.
For children of 9 and over.


 "Κολυμπώντας στα βαθιά"
Μαρία Ρουσάκη
(Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2006)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου