Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αίνιγμα στο Αιγαίο

Το καλοκαίρι τελείωσε όμως η περιπέτεια συνεχίζεται! Άλλωστε το νέο μου βιβλίο «Αίνιγμα στο Αιγαίο» διαβάζεται όλη τη χρονιά. Ευχαριστώ όσους αγάπησαν την πρωταγωνίστρια Ζωή και ανακάλυψαν πως η ζωή μοιάζει πολλές φορές σαν παραμύθι καθώς ο κάθε άνθρωπος ωριμάζει, μαθαίνει να λύνει τα αινίγματα γύρω του και να αγκαλιάζει το αβέβαιο με σιγουριά εφόσον υπάρχει αγάπη. Παραθέτω μερικές όμορφες κριτικές παρακάτω. Καλό φθινόπωρο!



Από την Ολυμπία Κατσένη

«Το Αίνιγμα στο Αιγαίο της Μαρίας Ρουσάκη είναι ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό και δροσερό προεφηβικό βιβλίο. Γραμμένο με χιούμορ και αμεσότητα, κερδίζει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα.»

Δείτε όλη την κριτική εδώ.

Από τον Βασίλη Κουτσιαρή

«Το νέο βιβλίο της σειράς: Λογοτεχνικές εξερευνήσεις με τίτλο Αίνιγμα στο Αιγαίο των εκδόσεων Μίνωα αναφέρεται στην Τήνο. Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα από τα ωραιότερα βιβλία της σειράς αυτής. Η συγγραφέας φτιάχνει μια ενδιαφέρουσα ιστορία με πλοκή και ζωντανούς χαρακτήρες, καταφέρνοντας να κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών ως το τέλος.»

Δείτε όλη την κριτική εδώ.

Από τον Πάνο Τουρλή

«Αισιοδοξία, τρυφερότητα, ρομαντισμός, περιπέτεια και πολλές διαχρονικές αλήθειες πασπαλίζουν τις σελίδες του βιβλίου και οπλίζουν με σημαντικά εφόδια τους μικρούς αναγνώστες. Όπως λέει και η συγγραφέας, 'Δεν είναι πάντα όλα ρόδινα για κείνους [τους ήρωες των παραμυθιών], αλλά ίσως μπορούν να γίνουν για εμάς. Γιατί ίσως πρέπει να κοιτάζουμε τα λάθη των παλαιότερων για να ζήσουμε εμείς ακόμα καλύτερα. Κάπως έτσι νιώθω, ζω ένα παραμύθι που κάποια μέρα θα γίνει γνώση για κάποιους άλλους…' (σελ. 106). Μην το χάσετε!»

Δείτε όλη την κριτική εδώ.

Από τον Απόστολο Πάππο

«Μια ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένη καλοκαιρινή περιπέτεια από τη Μαρία Ρουσάκη που υφαίνει σταδιακά την υπόθεση, το ενδιαφέρον, την πλοκή, τα δεύτερα επίπεδα ανάγνωσης της ιστορίας της… Η αφήγηση της Μαρίας Ρουσάκη από το “Ακου το ρυθμό” και μετά (αλλά και στην ιστορία της Κέλερ) με ξαφνιάζει ευχάριστα. Και το ξαφνιάζει δεν έχει σχέση με κάτι που κάνει κάποιος ενώ δεν το περιμένεις. Έχει να κάνει με τη συνολική δομή και λογική που ακολουθεί η αφήγησή της. Μοιάζει να ξεκινά σαν ήρεμη θάλασσα που ίσα που αγγίζει την ακτή και καθώς κυλούν τα κεφάλαια θεριεύει και διεκδικεί κάθε βράχο της προσοχής σου τον οποίο πολιορκεί με κάθε τρόπο.»

Δείτε όλη την κριτική εδώ

Από την Ελένη Μπετεινάκη

«Μια καλοκαιρινή περιπέτεια γεμάτη κανόνες, ανατροπές, εκπλήξεις , μυστήριο και δράση. Μια ιστορία που διαβάζεται απνευστί ως το τέλος, γραμμένη από την πολύ δυνατή πένα της Μαρίας Ρουσάκη που εκπλήσσει ευχαρίστα σε όλη τη διάρκειά της μέχρι και το τέλος και αγγίζει πολύ διακριτικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά της ηλικίας που απευθύνεται. Θέματα όπως  σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, αντιπαλότητες και φιλίες. Ένα ταξίδι λοιπόν στη ζωή, στις σχέσεις, στην φιλία, στο παρελθόν, στο σήμερα. Ένα αίνιγμα που αγγίζει πολλές ζωές, πολλά συναισθήματα, χρόνια θέματα που απασχολούν οικογένειες, μυστικά και …παραμύθια!»

Δείτε όλη την κριτική εδώ.
Από τον Κώστα Στοφόρο
«Η γνωστή κριτικός παιδικής λογοτεχνίας, η 10χρονη κόρη μου αποφάνθηκε ότι είναι «καταπληκτικό» και «πολύ καλογραμμένο». Το πήρα δύσκολα από τα χέρια της, αφού το διάβασε απνευστί, ακολούθησα το παράδειγμά της και κατέληξα στα ίδια συμπεράσματα. Αξίζει να μπει στη βαλίτσα/ σακίδιο των διακοπών μας!»
Δείτε όλη την κριτική εδώ.
Από τη Φοίβη Λέκκα 
«Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο γεμάτο χιούμορ, μυστήριο και ανατροπές, που θα κάνει τα παιδιά να ταυτιστούν με τη δεκάχρονη ηρωίδα του τη Ζωή και να φανταστούν τον εαυτό τους να ζει μια αντίστοιχη περιπέτεια σε κάποιο νησί! Η συγγραφέας, μέσα από πολύ εύστοχους συσχετισμούς με γνωστά παραμύθια και μια πλοκή άκρως ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική, μιλάει στα παιδιά για τη σημασία της φιλίας και της αλληλεγγύης, την αξία της οικογένειας, την ωριμότητα που έρχεται μέσα από τις εμπειρίες.» 
Δείτε όλη την κριτική εδώ.

Από την Αθηνά Μπίνιου

«Η Μαρία Ρουσάκη με πλούσια πολυταξιδεμένη σκέψη –εμφανή σε όλα της τα βιβλία– αλλά και μαεστρία λογοτέχνη κατάφερε ένα εύρημα αξιέπαινο.»

Δείτε όλη την κριτική εδώ