Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο καλύτερος φίλος όλων!

Όλοι έχουμε ανάγκη από καλούς φίλους.  Πόσο μάλιστα τα παιδιά που στηρίζουν όλη τους την αγάπη, και την αυτοεκτίμηση τους πολλές φορές, στη φιλία.  Από μικρή ηλικία γνωρίζουν τις σημαντικές έννοιες της αλληλεγγύης, της μοιρασιάς, της στήριξης, της συντροφικότητας.  Η φιλία είναι ο πιο ουσιαστικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε δύο άτομα μετά από την αγάπη και τον έρωτα.  Για να κρατήσουμε μια φιλία, για να αγαπήσουμε αιώνια έναν φίλο/μια φίλη, κατανοούμε και αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας και ύστερα τους ανθρώπους γύρω μας.  
Ο Ρέος δεν είχε καταλάβει πως αγαπούσε τους άλλους περισσότερο από τον εαυτό του.  Αυτό τον αρρώσταινε.  Ήθελε και εκείνος αγάπη.  Να αγαπήσει τον εαυτό του, μα και να αγαπηθεί από άλλους.
Το καινούριο μου βιβλίο, «Ρέος, ο καλύτερος φίλος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησε και περιμένει τους μικρούς του «φίλους».
Η υπέροχη εικονογράφηση είναι του φίλου, Μαρκ Γουάινσταϊν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Ο Ρέος δεν είναι πολύ ωραίος. Πιθανόν να μοιάζει με τους υπόλοιπους αρουραίους του κόσμου, όμως είναι και κάπως διαφορετικός. Στην πραγματικότητα είναι πολύ σπουδαίος. Ο Ρέος είναι ο καλύτερος των φίλων. Ο φίλος που χαρίζει τα πάντα στους άλλους. Ωστόσο, όταν εκείνος έχει ανάγκη τους φίλους του, κανείς δε βρίσκεται δίπλα του. Ώσπου εμφανίζεται ένας μικρός φίλος με μεγάλη καρδιά, ο οποίος βοηθάει τον Ρέο να κατανοήσει την πραγματική έννοια της φιλίας.